Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с алфа 156

Здравейте, както се разбира от заглавието имам доста проблеми с колата. Главния е това че ми се губи водата на 5,6 дена,според вас може ли да я духа през аспуха , защото няма течове и не смесва с масло. Вторият проблем е че ми гори масло това нормално ли е ?? Ппц колата е алфа 156 1.8 16v. Колата е с инжекция egas или нещо такова , принципно не държи обороти нито на газ , нито на бензин. Ако изгасне на газ докато не махна единя мъркуч на мап сензора и го вкарам пак не пали,и като паднат оборотите ми пресвятка лампата за маслото. Само да добавя че нямам никакво намерение да я махам ))
    Last edited by Crommick; d.m.y г., 01:57.

Ами в зависимост от къде си отиваш в най-близкият проверен сервиз (тук има информация за тях) и почваш един продължителен ремонт.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
      Ами в зависимост от къде си отиваш в най-близкият проверен сервиз (тук има информация за тях) и почваш един продължителен ремонт.
      Баш във всичките не бих я вкарал

Comment

Темата ми се струва, спамаджийска тема. Някой си прави ташак тук. А и активност няма, на пусналия темата.

Comment

Първоначално публикувано от Crommick Покажи съобщение
          Здравейте, както се разбира от заглавието имам доста проблеми с колата. Главния е това че ми се губи водата на 5,6 дена,според вас може ли да я духа през аспуха , защото няма течове и не смесва с масло. Вторият проблем е че ми гори масло това нормално ли е ?? Ппц колата е алфа 156 1.8 16v. Колата е с инжекция egas или нещо такова , принципно не държи обороти нито на газ , нито на бензин. Ако изгасне на газ докато не махна единя мъркуч на мап сензора и го вкарам пак не пали,и като паднат оборотите ми пресвятка лампата за маслото. Само да добавя че нямам никакво намерение да я махам ))
          RUOK?
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Активност има приятел, просто действам по въпроса.

Comment

Добре, тогава внимателно огледай за течове на антифриз. Вдигни колата на подемник и гледай отдолу внимателно. Погледни и разширителния съд, дали не се е пукнал някъде и леко да тече когато загрее течността. В краен случай, винаги може да забиеш добавка на Лики Моли и да видиш дали ще спре да губиш антифриз.
              Закарай колата в качествен газов сервиз. Покарай няколко дена само на бензин и я закарай на диагностика.

Comment

Това за подемника ще го направя още днес. Това че на бензин играят оборотите ми казаха че имало някакъв електронен смукач които не бил в ред. Когато обърна колата на бензин само докато дам на свободна примерно по енерция и оборотите падат и гасне, това е всеки път. За газовото доколкото ми казаха,трябва да сменя мембраните на изпарителя.

Comment

По-скоро, трябва да почистиш дроселовата клапа и моторчето за празен ход. Свещи кога си сменял? Ако след почистването не се оправи, вече си трябва диагностика и кадърен майстор. Щото да си играеш на проба грешка и да сменяш части, не е правилно. Много в възможно, газовия майстор да е прецакал нещо, когато е настройвал газовия инжекцион.

Comment

На диагностика дава реле на горивна помпа слаб сигнал и ламбда сонда.А това моторче къде точно се намира?

Comment

По скоро бате са му набутали нещо дет не си заслужава да се оправя.....така като чета момчето не отбира много....и жалко, че ще намрази Алфа....

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

На диагностика дава реле на горивна помпа слаб сигнал и ламбда сонда.А това моторче къде точно се намира?
                      От кога я имаш тая Алфа...?......най добре посети някой от клубните сервизи, за да ти кажат, за какво иде реч, и да те запознаят с цената на ремонта......иначе тук ще потънеш дълбоко от виртуални майстори и съвети...
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

При положение че съм от Шумен , кои е най близкият сервиз на алфа??

Comment

При положение че съм от Шумен , кои е най близкият сервиз на алфа??
                          Варна, колегата Иво Pininfarina

Comment

Излезе теч на толкова отвратително място... Купих нова ламбда сонда и я смених, махнах маркуча които излизаше от дроселовата клапа и влиза във въздушният филтър , защото беше направо срязан сложих алуминиева тръба с нов спортен филтър но не от 30-40 лв. Купих нови свещи и в момента колата няма нищо общо с преди, единствено на бензин пак ми играят оборотите но не толкова. Ще видя това моторче за празен ход за което ми споменахте. Но въпроса ми е ако не излезе от него какво правя?

---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:41 ----------

А и къде мога да намеря такъв газов редуктор - https://www.agsiedlik.pl/reduktor-eg...egs-i2940.html

---------- Post added at 15:47 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

Извинявам се - регулатор , просто от бързината.

Comment

Излезе теч на толкова отвратително място... Купих нова ламбда сонда и я смених, махнах маркуча които излизаше от дроселовата клапа и влиза във въздушният филтър , защото беше направо срязан сложих алуминиева тръба с нов спортен филтър но не от 30-40 лв. Купих нови свещи и в момента колата няма нищо общо с преди, единствено на бензин пак ми играят оборотите но не толкова. Ще видя това моторче за празен ход за което ми споменахте. Но въпроса ми е ако не излезе от него какво правя?

---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:41 ----------

А и къде мога да намеря такъв газов редуктор - https://www.agsiedlik.pl/reduktor-eg...egs-i2940.html

---------- Post added at 15:47 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

Извинявам се - регулатор , просто от бързината.
                              Режеш 15-ти пин на оборотомера и няма клатене.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X